Langnaweek in Léon

 Karin, Paul, Maria en Pat van Paarl. 

 

San Marcos – 5-ster hotel wat ook in die fliek The Way feature.

 

Daar is seker iets te sê daarvoor om die Camino soos n ware pelgrim te doen -stap  elke tree, bly in die mees basiese akkommodasie, en so. Ek voel anders. As n bietjie luuksheid my gaan help om deur te druk, so be it.

Gisteroggend reën dit katte en honde toe ons in Sahagun wakker word. Ek loop weer my Suid-Afrikaanse makkers van Paarl raak en haak onbeskaamd by hulle aan. Dis Werkersdag in Spanje en niks is oop nie. Daar loop nie n bus nie, en omdat ons nou vyf is, is een taxi nie n opsie nie. Die enigste manier uit die dorp is per sneltrein na Léon n paar uur later. Ons koop kaartjies en verwyl die oggend met koffie drink, die veerligste pastries eet en rondhang op die stasie.

Die trein kom en 35 minute later is ons in Léon – 70 km verder en twee dae se stap net so kafgedraf!

Net soos Burgos, is Léon se katedraal die stad se groot aantekkingskrag. Vanoggend op n toer daarvan hoor ons dis in die 13e eeu gebou en het van die mees skouspelagtige gebrandskilderde vensters.

Nou moet ons blyplek kry in n stad wat oorvol is weens die openbare vakansiedag. Ek en priester Paul los ons rugsakke by die ander en vat die pad. Ons stop by elke hostal en pension. Na omtrent sewe probeerslae en meer as twee ure te voet, kry ons n lekker blyplek teen n billike prys. Ons stap al die pad terug en sluk vinnig n Heineken af voor ons sak en pak die tog na ons blyplek aandurf.

Vandag was n day at leisure in Léon. Churros (soos lang wurmagtige doughnuts) en warm sjokolade vir ontbyt, n toer van die katedraal, pieniek langs die rivier met chorizo, brood en tamaties. Vanaand gaan ek saam met my Katolieke vriende mis bywoon en more stap ek aan. Ek is na liggaam en siel verkwik en reg om die laaste derde van my tog aan te pak.

4 thoughts on “Langnaweek in Léon

  1. Mello sit hier en sê dis waar sy begin het- die oudste biblioteek in Spanje is ook in Leon . Sy is so excited- sou sweer sy is daar!! Go girl!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s