Foeitog, wat is hulle naampies?

 

 

Ooievaars maak nes op die kerktorings.

 

Heideveld.

 

 

My pa het altyd die storie vertel van die dokter wat sewe skape gekoop het om op sy belastingplasie buite Pretoria aan te hou. Hy besluit om hulle te laat skeer en reageer op n skaapskeerder se advertensie in die Landbouweekblad. ‘Hoeveel skape het Meneer?’ vra die skeerder. ‘Sewe,’ sê hy. Daar is n oomblik stilte: ‘Foeitog, wat is hulle naampies?’ vra die skeerder.

Nou dis net soos ek oor my aardse besittings op hierdie stadium voel. Vir die afgelope maand pas die somtotaal van my besittings in n 10 kg rugsak.

Daar is Stok en Stok-se-maat, my stapstokke. My twee t-shirts se name het met hulle kleur te doen, maar eggo ook my huisdiere se name: Pienkas en Blouki (Pienkas, die violis herhinnerr aan my hond Yoyo (die tjellis) en Blouki is verwant aan Loki, my kat.)

Dan is daar die twee stapbroeke, Stywer en Losser. Aan die begin was Losser loshande die gunsteling, maar soos die kilo’s begin verdwyn het Stywer hom verby gesteek.

My Croc-plakkies is so lelik dat hulle nie n naam het nie, maar soos sekere meisies wat ons ken, het hulle die mooiste persoonlikheid as ek hulle na 20 km se stap en n warm stort aantrek.

Dan is daar my blom serp (wat snags as kussingsloop dien) en my blom sonhoedjie. Hulle heet onderskeidelik Hippie en Ousie. Ousie (die hoed) het ek kort voor my vertrek by n stalletjie in Hatfield gekoop en herhinner baie sterk aan my buurvrou se huishulp Katie se keuse van hooftooisel.

Hippie (die serp) het ek jare gelede in Andringastraat in Stellenbosch gekoop toe ek nog aspirasies gehad het om eerder n hippie as n antie te wees.

En dan my stapskoene: hulle het nie n naam nie, want na die eerste paar drie dae in my stap in gesteel is, het ek besef dat n mens nie oormatig geheg aan aardse besittings moet wees  nie.

Ek is nou goed verby die twee-derdes merk na Santiago op 230 km van my bestemming af. Die dae word min voordat ek weer n oneindige hoeveelheid aardse besittings sal hê. Ek is nie seker of ek daarna uitsien nie. As jy meer eerder as minder het, gee n mens beslis nie vir hulle naampies nie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s